Rudosterka Fred
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Rudosterka Fred
Witam, bede chcieć tutaj przedstawić historie rudosterki zielonolice. Narazie papuzka ma podajrze tydzień, pani ją ręcznie karmi :) papuga będzie nazywać się Fred i przyjedzie do mnje za około 8 tygodni :D
Pewne już zarezerwowany.
Witam Czy Rudosterką można dawać muszelki? Jestem nad morzem i mam okazję pozbierać muszelki ale czy możne je im dawać?
Jako naturalne wapno.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Najlepsze są muszle mątw tzw sepia.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Okej dzięki wielkie, pozdrawiam
Witam, kupuje ktoś karmy deli nature? Chcę zamówić pokarm dla średnich i dużych papug, jaki nr polecacie i gdzie ja kupujecie?
Witam, kupuje ktoś karmy deli nature? Chcę zamówić pokarm dla średnich i dużych papug, jaki nr polecacie i gdzie ja kupujecie?
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
https://www.hodowlapapug.pl/ ja kupuję z dużą ilością słonecznika. Ostatnio do mieszanki dla nimf dodałem mieszankę dla dużych papug numerów nie pamiętam ale były to mieszanki -orzechowa, owocowa i na lęgi. Z orzechowej powyjmowałem tylko orzechy. Starsze nimfy jedzą to w normie. Natomiast młodzież wcina aż im się uszy trzęsą. Pooglądaj sobie w tym sklepie zdjęcia próbek i zobaczysz które zamówić. Wszystko zależy co podpasuje do jedzenia papugom.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Dziękuję bardzo ja myślę że kupię 5 kg karmy deli nature 68 i 3 kg deli nature owocową i to wszystko wymieszam
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Kontakt:
Ja mieszam wszystkie rodzaje mieszanek i podaję jako jedną mieszankę.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
Agata82 dziękuję bardzo, właśnie pytałem hodowcy i on polecał mi versele laga prestige, a tutaj przeczytałem że deli nature jest również dobra a tańsza. I raczej wymieszam deli nature nr 68 i deli nature 64 i brrdie git. Super ze będziesz miała papuge weekend ja muszę czekać. Pozdrawiam
Agata82 a co ty myślisz teraz o DN? Po tym jak zamawiałaś?
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
Jakościowo uważam, że VL jest lepsza( no ale 3 razy droższa) jednak w DN dużo łatwiej jest wybrać karmę dla swojego pupila, no i ten komfort że bez słonecznika. Ja będę dawać słonecznik, ale w postaci nagrody więc wolę by w karmie go nie było w dużej ilości.
Agata82 Okej, ja również będę dawać słonecznik w formie nagrody. Mam nadzieję że odcinek na yt się pojewi jak będziecie jechać po Ruffiego
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
nawet jeszcze mam wdomu 2 opakowania po modrolotce i skarmiam nim dzikie ptaki, więc zrobiłam Ci zdjęcia. Proszę to karma dla średnich papug z VL
- Figa
- Ptaki które hoduję: Amazonka niebieskoczelna
Poco tak dużo tej karmy naraz kupować, przecież Ty masz mieć tylko jedną rudosterkę ? Kup lepiej mniejszą ilość i kup też jakiś dobry granulat i ziarno do kiełkowania, możesz ją od początku przyuczać do granulatu, to w rezultacie wychodzi taniej, a lepiej dla papugi. Moja już teraz jest tylko na granulacie i kiełkach.
tak z tym się zgadzam, jak Bercicki napisał o zbieraniu muszli na plaży, to ja pomyślałam tylko o tych naszych małych muszelkach :)