Dziwne Zachowanie Mnichy - Siada napuszona na dnie klatki
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
Dziwne Zachowanie Mnichy - Siada napuszona na dnie klatki
Witam. To mój pierwszy post i mam pytanie... ponieważ mój Kiwi... chyba mój a nie moja. Kiwi ostatnimi czasy siada na dnie klatki i puszy się. Ociera dziobem co oznacza zadowolenie u papug. Tylko czy to coś oznacza? Może ma ochotę złożyć jajko? Na dnie klatki są miękkie trociny, w domu jest ciepło, jest oswojony/a. W dodatku po ucieczce wróciła na rękę ( tak oswojona ). Mamy go już od 5 lat. Tyle skończy w grudniu. Co do tego zachowania... czy to znaczy że szykuję się jajko? Proszę o odpowiedź. Bo chce dokupić partnera/partnerkę.
- Agata82
- Ptaki które hoduję: Ruffi -ręcznie karmiona rudosterka zielonolica, mutacja yellow sided
dokładnie, mógł coś uskubać co mu zaszkodziło. Kiedy uciekł?? Kup w aptece węgiel aktywny i przepłukaj mu żołądek - na pewno mu nie zaszkodzi po takim wybryku. Tabletkę węgla rozpuszczasz w szklance wody i strzykawką poisz papugę powoli by jej nie udławić. Im więcej się napije tym lepiej dla niej, nie podawaj do poidła bo dobrowolnie na bank nie wypije.
Tylko, że to zachowanie jest już dawno od kiedy skończył 3 lata. Teraz ma 5.