Brak zarodków w jajkach
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Kanuta słoneczna
Nimfa
Nierozłączni fleszery
Faliste
Brak zarodków w jajkach
U mnie katastrofa 2 x z żędu jajka
puste za pierwszym x jajka pod koniec wysiadywania samica sprawdzała delikatnie jajko dziobem robi małą dziurkę prubując pomusz małym i nic Prześwietliłem je brak zarodka 5 jajek teraz jajka po 26....28 dniu rozżucone w gnieździe i zimne i znowu brak zarodka 4 sztuki w sumie 9 jeżeli chodzi o kanure słoneczną to duża strata nie wiem gdzie problem może samiec brak mu "jaj" para ma 12 lat może to rodzeństwo kupiłem je dorosłe od jednego chodowcy POMOCY JAKIEŚ SKAZÓWKI
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Widocznie u tamtego hodowcy się też nie lęgły i je sprzedał Tobie. Pozbył się bezpłodnych ptaków. Może jest tak jak napisałeś ze samiec nie ma ''jaj''. Może trzeba wymienić samca? Albo sprzedać całą parę a w jej miejsce kupić młode ptaki , takie które jeszcze nie gniazdowały i cierpliwie czekać na lęgi.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
- Ptaki które hoduję: Kanuta słoneczna
Nimfa
Nierozłączni fleszery
Faliste
To przynajmniej 4 - 5 lat czekania i nie zawsze dna jest prawidłowe zdarzają się pomyłki szukam samca ale trudno kupić dorosłego młode najłatwiej ale jak to zrobię to od dwóch chodowców żeby nie było pokrewieństwa