Wyrwane pióra w ogonie

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Alfik
Ptaki które hoduję: Nimfa o nazwe Alf (zakupiona z drugiej ręki) i świętej pamięci gucia (nie zyje) :ccccc

Wyrwane pióra w ogonie

Post autor: Alfik » pn lis 25, 2019 20:49

Jak pewnie osoby widzące moje poprzednie posty posiadam rocznego Samca nimfy zakupionego z drugiej ręki.
Dziś stał sie straszny wypadek mianowicie papuga siedziała na poduszce,moja kuzynka przypadkowo usiadła i przytaszasneła papudze ogon,papug jeszcze niejwst dokońca przekonana do ludzi.Papuga przestraszona odleciała i wyrwały jej się WSZYSTKIE piórka w ogonie
Papuga została szybko schowana do klatki,radzi sobie tylko ma mały problem z utrzymaniem równowagi w niektórych momentach, możecie mi powiedziec czy papuga bedzie zdrowa, czy odrosną jej piórka??

Awatar użytkownika
Rozalka:)
Ptaki które hoduję: Lilianki, rudosterka zielonolica

Post autor: Rozalka:) » pn lis 25, 2019 21:33

teoretycznie powinny odrosnąć, chociaż w moim doświadczeniu nie zawsze tak było ale też nie chcę straszyć. Zdrowa będzie tylko już o oswojenie będzie bardzo ciężko

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pt lis 29, 2019 17:56

nic jej nie bedzie, ogon odrosnie, jego brak nie wpowoduje problemów z lataniem - szybko opanuje problemy ze skrecaniem

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące nimf”