Moja papuga piszczy na rudy...czy to narmalne?

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
papuzia
Ptaki które hoduję: Narazie nie choduje żadnych ptaszków, ale myślę, że kiedyś się to zmieni.

Moja papuga piszczy na rudy...czy to narmalne?

Post autor: papuzia » czw kwie 15, 2021 19:14

Moja papuga(Lea) ostatnio dziwnie zaczęła się zachowywać... gdy ostatnio jedna z moich koleżanek przyszła do mnie, Lea zaczęła się dziwnie zachowywać. Moja koleżanka ma rudo-brązowe włosy. Gdy weszła do pokoju(tam gdzie papuga) wyjęłam papużkę z klatki, nagle papug popatrzył na rude włosy koleżanki i zaczęła dziwnie piszczeć, jakby takie urywane dźwięki pisku, papuga polecała do niej i usiadła na głowie koleżanki(chociaż jej na to nie pozwalam, i zawsze gdy mi wleci na głowę podkładam jej palec i schodzi) i zaczęła dziobać jej włosy, zdjęłam ją ale ona ciągle chciała tam lecieć. Nie wiem co sie z nią dzieje... a ostatnio koleżanka dosyć często do mnie przychodzi. Nie wiem czy normalnie papuga te tak reaguje na kolor rudy? <co> Gdy moja koleżanka poszła już do domu, papuga zachowywała się normalnie... ale gdy na drugi dzień koleżanka znowu przyszła było to samo! POMOCY nie wiem co mam robić. A może to normalne? nie wiem! proszę o odpowiedź szybko <olaboga> bo wydaje mi się to dziwne!
PS; zapomniałam dodać że papuga widziała już tą koleżanke :-/
,,Nigdy nie rezygnuj z osiągnięcia celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak płynie.''
H. Jackson Brown Jr.

marcin19800
Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: marcin19800 » czw kwie 15, 2021 20:27

Rudzi nie mają duszy i może papuga to wyczuwa. Dodatkowo spotykają się w piątki w pdziemnych lożach żeby przejąć kontrolę nad światem.

Awatar użytkownika
fotorobart
Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
Kontakt:

Post autor: fotorobart » pt kwie 16, 2021 07:02

widocznie nie lubi rudego koloru <rotfl> . Moje rudosterki nie lubią fioletowego i na jego widok drą dzioby ....tak samo jak na widok czapki na głowie <rotfl>

marcin19800
Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe

Post autor: marcin19800 » pt kwie 16, 2021 07:58

fotorobart pisze:
pt kwie 16, 2021 07:02
widocznie nie lubi rudego koloru <rotfl> . Moje rudosterki nie lubią fioletowego i na jego widok drą dzioby ....tak samo jak na widok czapki na głowie <rotfl>
Moje Nimfy nie lubią koszuli w kratę taki mocno czerwony kolor. kupiłem w Hiszpanii raz w domu założyłem to nie wiedziałem o co chodzi krzyk lament i latanie po całym domu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące nimf”