Młoda nimfa białogłowa
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Nimfy
Młoda nimfa białogłowa
Witam. Jestem tu nowa i potrzebuje porady. Kupilam dziś 2 nimfy jedna białogłowa druga srebrna. Bynajmniej tak mowil sprzedający. Srebrna na pierwszy rzut oka wszystko ok . Zaś chodzi o tą białogłowa. Nimfy ponoc mlodziutkie niedawno opuściły budki legowe. Martwi mnie to ze jedna z papużek nie ma ogona. Hodowca zapewniał ze ogon powinien się pojawić w przeciągu tygodnia bo ptaszek jest jeszcze bardzo mlody.. czy to normalne ze mała nie ma ogonka .? cały kuperek ma łysy. I widoczna na nim okragla rana wielkości 1 groszówki. Dodam ze ptaszki trzymane były w wolierze dość dużej. Z duza ilością ptakow. Czy mam się martwić.? Dziekuje bardzo za każdą odpowiedz
-
- Ptaki które hoduję: nimfy, gołąbki diamentowe
Powinna mieć ogon. Ile mają tygodni, bo powinny mieć minimum 8-10 tygodni zeby je sprzedać, a 12 tygodni, żeby być pewnym na 100%, że sobie same poradzą. Jeżeli są młodsze, to samiec wciąż by je dokarmiał. jeśli "hodowca" myli, że ptaki wyleciały z budki i są gotowe do samodzielnego życia, to jest w błędzie.
-
Sprzedawca twierdzi że maja kolo 2 miesięcy. A ona co prawda jest drobna mniejszą od drugiej ale nawet nie ma lotek na kuprze tylko jest lysa
-
moze dasz rade zrobić zdjęcię to ktoś ci pomoże.
-
Nie biorę jej jeszcze na ręce więc może ktoś zauwazy tak robione zdjecie przez klatkę.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Moim zdaniem ogon został wyrwany, za miesiąc powinien odrosnąć.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
-
Dziś widziałam ze powoli zaczynają jej wyrastać takie lotki malutkie. A powiedzcie mi po czym mogę poznać ze są to naprawdę młode nimfy.?
-
-
Chyba ze mam zrobić inne zdjęcia.?
-
Młode nimfy mają różowe dzióbki i z czasem robią się szare. tak przynajmniej jest w przypadku dzikiej odmiany.
-
Moje obydwie maja różowe dziobki. Jedna białogłowa jedna perłowa. Ja już zgłupiałam. Biala czasami się odezwie. Ta druga ani razu.
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
wieku po wygladzie nie okreslisz,jasny dziob ma przez cale zycie, to tylko zalezy od mutacji, ta ktora sie odzywa moze byc samcem
-
Rozumiem. Dziekuje bardzo za odpowiedzi. Pozdrawiam