Woliera dla aleksandret obroznych

Odpowiednie pomieszczenia to podstawa dla zdrowia ptaków. Spędzają tam całe życie.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Lejla
Ptaki które hoduję: Nimfy, rozelle białolice,kanarki,zeberki,bażanty złociste, przepiórki japońskie , wkrotce aleksandretty

Woliera dla aleksandret obroznych

Post autor: Lejla » pn lip 07, 2025 11:46

Witam mam wolierę w której są nimfy, rozelle,kanarki,zeberki,przepiórki i bażanty zaczynam budować obok druga wolierę w której chce trzymać parę aleksandrett. Stąd moje pytanie czy trzeba zrobić podwoją siatkę między nowa a stara woliera czy mogę zostawić tylko jedna? Jeśli musi być podwójna to jak ją dokładnie zrobić bo nie jestem pewna czy dobrze rozumiem

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » pn lip 07, 2025 16:30

P5140029.jpg
wystarczy jedna siatka, mozna zrobic dwie, jak to zrobic- pomiedzy wolierami masz jakas konstrukcje, najczesciej z drewna , wiec siatkę przybijasz z obu stron kantówki, ja mam siatke z jednej strony a drugiej dałam tylko panele, aby zakryc budkę, bo ptaki nerowo reagowaly gdy jakis ptak usiadł na siatce w jej poblizu

Lena502
Ptaki które hoduję: Papugi

Post autor: Lena502 » pn lip 07, 2025 19:39

Bardzo dziękuję

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Klatki woliery i szklarnie dla aleksandrett.”