Papryka & kapustka pekińska
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Kimbo
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
Papryka & kapustka pekińska
Witam !
W trakcie świąt nasz Kimbo upodobał sobie kapustkę pekińską oraz paprykę w wydaniu red & green. Chociaż tą green nie do końca bo kilka zostawił :P
Pytanie brzmi czy papryka (bo domyślam się, że kapustka nie) jest odpowiednim pokarmem?
Pozdrawiamy :)
W trakcie świąt nasz Kimbo upodobał sobie kapustkę pekińską oraz paprykę w wydaniu red & green. Chociaż tą green nie do końca bo kilka zostawił :P
Pytanie brzmi czy papryka (bo domyślam się, że kapustka nie) jest odpowiednim pokarmem?
Pozdrawiamy :)
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Ja swoim aleksą podawałam paprykę i bardzo lubiły zresztą jak i inne warzywa.Aleksy bardzo lubią urozmaicony pokarm i chętnie jedzą różne warzywa i owoce.Polecam temat o ich żywieniu i sam się przekonasz 

- LUKA
- Ptaki które hoduję: Patagonki Aleksandrety Rozelle Królewskie Barnardy i inne...
- Kontakt:
Moje papugi uwielbiają paprykę obojętnie jaka to jest czerwona, żółta, zielona. Nawet chili jedzą tak z ciekawostek to papugi nie odczuwają smaku ostrego tak jak my ludzie więc bez obaw możemy im podawać jedne będą jadły więcej inne mniej wszystko zależy od osobnika.
W wolnych chwilach zapraszam na www.CentrumEgzotyki.pl
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
- Kimbo
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Obrożna
wojtek pisze:fotorobart pisze:ja daję w całości a Paputy dobrze wiedzą jak dobrać się pestek (choć miąższ też zjadają)
Pamiętajcie,że ,,kupne" warzywa i owocę są mocno pryskane. Prosze dokładnie myć w gorącej wodzie.
To podstawa, trzeba koniecznie dobrze umyć, nie tylko dla paputa ale dla swojego zdrowia również :)
apol pisze:A to paprykę podaje się całą z środkiem czy po prostu odcina się kawałek i daje się papudze ?
Ja z kolei kroje na kawałeczki tak by Kimbo mógł sobie złapać w łapkę i spokojnie zjeść :)
- pirat59
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta Chińskia, Kozy, Nimfy, Faliste, Barabandy, Rozelle
- Kontakt:
Ja paprykę kroje na pól i powstaje coś na kształt dzwonka... Podwieszam na huśtawce i ...... za 15 min sieczka, a paputy zadowolone