chałasujące rozelle

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

mareksi
Ptaki które hoduję: faliste, nimfy, świergotki,rozelle.
Kontakt:

chałasujące rozelle

Post autor: mareksi » czw lip 25, 2013 18:24

mam pytanie posiadam parę rozelli królewskich, wcześniej natomiast posiadałem kilka rozelli białolicych z którymi nie było takiego problemu, chodzi o przerażająco głośne piskliwe i nieprzyjemne wrzaski jakie wydają moje papugi, niewiem co zrobić wcześniej jak siedziały w woljerze wewnętrznej nie było tego problemu natomiast na zewnątrz są strasznie chałaśliwe, jaka może być tego przyczyna.

Awatar użytkownika
pirat59
Ptaki które hoduję: Aleksandretta Chińskia, Kozy, Nimfy, Faliste, Barabandy, Rozelle
Kontakt:

Post autor: pirat59 » pt lip 26, 2013 16:29

Być może właśnie przez zmianę otoczenia, moje białolice były bardzo płochliwe, nawet jak zobaczyły latające gołębie wszczynały alarm, nie wspomnę jak zobaczyły kota co się działo :-| były ze mną kawał czasu, a potrafiły się przestraszyć nawet mnie, jak podchodziłam do woliery.

mareksi
Ptaki które hoduję: faliste, nimfy, świergotki,rozelle.
Kontakt:

Post autor: mareksi » ndz lip 28, 2013 15:51

postanowiłem zmienić im otoczenie i przeniosłem je do ich wcześniejszej klatki w wolierze wewnętrznej i jest trochę lepiej tylko niewiem jak bedzie dalej bo w tej wolierze samiec lekko ganiał papugę i niedopuszczał jej do jedzenia.teraz na dworze siedzi sobie para modrolotek które są cichutkie i niema większych problemów z nimi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla rozelli”