Zachowania naszych senegalek

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

sweeps
Ptaki które hoduję: senegalka

Post autor: sweeps » czw kwie 10, 2008 08:06

Rano, na około godzinę, półtorej a po przyjściu z pracy - około 17 już do oporu.

Diana
Ptaki które hoduję:
Kontakt:

Post autor: Diana » czw kwie 10, 2008 09:34

sweeps :-) mój senegal jest wypuszczany po powrocie do domu ok.17-stej do oporu i jest do tego przyzwyczajony i zadowolony, a rozpieszczam go wtedy ile wlezie wynagradzając mu czas siedzenia w klatce (z zabawkami oczywiście) i tak ma w dużej mierze lepiej niż u poprzedniego właściciela ,który nie wypuszczał go tak jak ja codziennie ,tylko raz na kiedy,bo nie miał czasu, twój paput pewnie też się przyzwyczai do trybu dnia codziennego,to tylko kwestia czasu
pozdrawiam

sweeps
Ptaki które hoduję: senegalka

Post autor: sweeps » czw kwie 10, 2008 10:57

Diana, wreszcie jakaś dobra wiadomość :) od kiedy zacząłem czytać to forum, to cały czas mam wrażenie, że robię mu krzywdę wychowując go w samotności, bez innych osobników z jego gatunku. Niewiele jest postów o tym, że jednak da się inaczej. Jeżeli będę widział, że czuje się nieszcześliwy, to oczywiście pomyślę nad dobraniem mu towarzyszki, ale póki co zobaczymy... Niech się najpierw do końca zaklimatyzuje.

Awatar użytkownika
ewasik
Ptaki które hoduję: senegalka, nimfy

Post autor: ewasik » czw kwie 10, 2008 12:26

Z tym opuszczaniem skrzydel i popiskiwaniem, to moja Figa robila identycznie juz wieku kilku miesiecy. czy to znaczy ze moja Figa to samiec?? :lol:

Awatar użytkownika
wojtek
EKSPERT-HODOWCA
Ptaki które hoduję: Senegalki
Kontakt:

Post autor: wojtek » czw kwie 10, 2008 14:57

Jeśli nie pomagasz to nie przeszkadzaj.

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » czw kwie 10, 2008 20:23

Sweeps, naprawdę nie masz się czym martwić , ta druga senegalka którą oglądałeś zachowuje się identycznie jak ta Twoja. Ona przez jakiś czas będzie u mnie, ja staram się robić z tą papugą wszystko , nawet jak idę się myć do łazienki to ona siedzi mi na ramieniu. U mnie jest inna sytuacja , mogę sobie pozwolić na ciągłe przesiadywanie z papugą. Do klatki zamykam ją na siłę aby sobie mogła coś pojeść, nie daję jej nic do jedzenia poza klatką. Jednak na noc ptak jest zamykany w klatce.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące senegalek”