Towarzystwo
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Towarzystwo
Mało się informacji na temat rudosterek w necie,a i w Nowej Exocie też jak są to większość opisy danego gatunku.Wiadomo ,że rudosterki nie lubią towarzystwa innych papug i są względem nich agresywne.Ale czy można rudosterke zielonolicą dołączyć do towarzstwa z inną rudosterką np.z brązowouchą??
-
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Boguśka, moje rudosterki brązowouche szczrze nienawidza się (z wzajemnością) z senegalkami i papugi z uwielbieniem sie przeganiają. Za to rudosterki sa zupełnie obojętne wobec lorys i aleksandrett - chociaż i tutaj czasami bywają zadziorne.
Myślę, że łaczenie róźnych gatunków rudosterek powinno przebiegać bez problemu tylko uważaj bo gatunki te łatwo się krzyżują.
Myślę, że łaczenie róźnych gatunków rudosterek powinno przebiegać bez problemu tylko uważaj bo gatunki te łatwo się krzyżują.
-------------------------------------
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl
- Al
- Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
- Kontakt:
Boguśka, Nigdy krzyżowanie 2 gatunków papug nie jest dobre,oczywiście można mieć i brązowouchą i zielonolicą ,ale wtedy powinny być tej samej płci.
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Z rozmowy z hodowcą rudosterek dowiedziałem się że same samce atakują się wzajemnie , nie wiem czy to jest prawda-sam nie trzymam rudosterek.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
WOJTEKZ pisze:Z rozmowy z hodowcą rudosterek dowiedziałem się że same samce atakują się wzajemnie , nie wiem czy to jest prawda-sam nie trzymam rudosterek.
wg mnie może tak być, mam całą ścianę w przedpokoju w lustrach, mój Wacek chodząc po podłodze na widok swojego odbicia puszy się :) i probuje głosem przegonić "intruza" choć nie atakuje, a wcześniej jak był młody(?) - przed ukończeniem roku przytulał się do obicia.
edit. czy jest na forum wykaz hodowców Rudosterek?
zainteresoala mnie jedna odmiana ;)
-
- Ptaki które hoduję: aleksy obrożne, rudosterka drób
- Kontakt:
ja mam rudosterkę zielonolicą, która mieszkała kiedyś z dwoma aleksami obrożnymi....
ruda kocha każdą inną papugę-nawet jak jej faliste do pokoju podczas porządków przyniosłam to przyszła do ich klatki i domagała się ich wypuszczenia..
ruda nigdy nie była agresywna-czego nie mogę powiedzieć o dorosłej samicy aleksy, która jej nie tolerowała i trzymała się z daleka... natomiast druga młodsza aleksa karmiły siebie wzajemnie i czyściły piórka a w nocy nawet ze sobą spały przytulone :)
ruda kocha każdą inną papugę-nawet jak jej faliste do pokoju podczas porządków przyniosłam to przyszła do ich klatki i domagała się ich wypuszczenia..
ruda nigdy nie była agresywna-czego nie mogę powiedzieć o dorosłej samicy aleksy, która jej nie tolerowała i trzymała się z daleka... natomiast druga młodsza aleksa karmiły siebie wzajemnie i czyściły piórka a w nocy nawet ze sobą spały przytulone :)
- eriopus
- Ptaki które hoduję: Primolius maracana 1.1
Pionites melaocephala 1.1
Cacatua alba 0.1 - Lokalizacja: Wałbrzych
Rudosterki sa bardzo terytorialne. Nie moge zgodzic sie z tym ze tylko samce sie atakuja. Jak kiedys wypuscilem 2 pary jednoczesnie zeby dac mozliwosc przeparowania i samce i samice byly bardzo agresywne wzgledem siebie. To samo jak sa legi i młode juz nawet poza budka oboje rodzice sa agresywni.
- fotorobart
- Ptaki które hoduję: Nic nie hoduję. Mam członków rodziny: Wacka i Kasię
- Kontakt:
moja Kaśka zadziobie każdego kto dotknie klatki
Wackowii to "wisi" jeśli Kaśki nie ma obok, jak jest też "zagryzie"

Wackowii to "wisi" jeśli Kaśki nie ma obok, jak jest też "zagryzie"