Choroby hodowców.
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
- pestka1983
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta większa
-
- Ptaki które hoduję: papugi
- Kontakt:
Pestka - trochę dziwne jest to ze pokrzywka występuje tylko w nocy. Moze wcale nie jestes uczulona na paugi / pióra ale na roztocza. Szczególnie dużo żyje ich w dywanach, zasłonach, pościeli... Stąd może właśnie poranne uczulenia.
-------------------------------------
www.moje-papugi.pl
www.moje-papugi.pl
- pestka1983
- Ptaki które hoduję: Aleksandretta większa
-
- Ptaki które hoduję: żakuniu przybądź
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Część moich papug trzymałem i trzymam w mieszkaniu, zawsze to była sypialnia ze względu że w dzień tam nikt nie przebywa jednak nie nabawiłem się żadnej choroby a ptaki hoduję już dobrze ponad 30 lat. Jednak ptaki szkodzą mojemu tacie (sam też hodował) ale z powodu astmy musiał zrezygnować i podczas nawet krótkiego pobytu wśród papug w pomieszczeniu dostawał ataki duszności, jednak astmy nabawił się zupełnie w inny sposób a ptakami zajmował się o koło 20 lat.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- WOJTEKZ
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
- Kontakt:
Jeżeli już kiedyś miałaś papugi i nie było żadnych ubocznych skutków w Twoim zdrowiu to na pewno nic się nie stanie w przypadku trzymania żako.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
GG 7481455
Pozdrawiam
GG 7481455
-
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Czy spotkał się ktoś z alergią na nierozłączki czerwonoczelne ???
Mój synek ma niestety skłonności do uczuleń
Papużki mamy od miesiąca, jakiś czas temu zauważyłam u synka krostki na brzuszku i na udach, zupełnie niewiem skąd one się wzięły. Czy to możliwe że to alergia na ptaki ? Miejsca gdzie pojawiły się krosty są prawie zawsze pod ubraniem
Nie zmieniałam ostatnio proszku do prania ani kosmetyków dziecka.
Do alergologa idziemy dopiero 2 lipca (niestety takie są kolejki).
Będę musiała pozbyć się ptaszków ?
Pozdrawiam
Aneta.
Mój synek ma niestety skłonności do uczuleń

Papużki mamy od miesiąca, jakiś czas temu zauważyłam u synka krostki na brzuszku i na udach, zupełnie niewiem skąd one się wzięły. Czy to możliwe że to alergia na ptaki ? Miejsca gdzie pojawiły się krosty są prawie zawsze pod ubraniem

Do alergologa idziemy dopiero 2 lipca (niestety takie są kolejki).
Będę musiała pozbyć się ptaszków ?

Pozdrawiam
Aneta.
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
A ile ma Twój synek?
Poza tym wydaje mi się, że gdyby to było uczulenie na ptaki to nie pojawiałoby się w miejscach zakrytych.
A może dziecko zjadło coś nowego?
Niestety, regułą już jest, że pierwszym podejrzanym (i często niesłusznie) są ptaki.
Poza tym wydaje mi się, że gdyby to było uczulenie na ptaki to nie pojawiałoby się w miejscach zakrytych.
A może dziecko zjadło coś nowego?
Niestety, regułą już jest, że pierwszym podejrzanym (i często niesłusznie) są ptaki.
- Boguśka
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki
Troche za wcześnie na objawy uczuleniowe.Po za tym poczytaj tu:
http://zdrowo.info.pl/alergia.html
Mój młodszy syn jest uczulony na białko,słodycze,napoje gazowane i cytrusy ale tylko w większej ilości.Jak dzisiaj zje słodycze to póżniej nie je ich pare dni i tak ze wszystkim.Zrób badania bo oddasz papugi a okaże się że nie ich wina.
http://zdrowo.info.pl/alergia.html
Mój młodszy syn jest uczulony na białko,słodycze,napoje gazowane i cytrusy ale tylko w większej ilości.Jak dzisiaj zje słodycze to póżniej nie je ich pare dni i tak ze wszystkim.Zrób badania bo oddasz papugi a okaże się że nie ich wina.
- misia458
- -#moderator
- Ptaki które hoduję: Rudosterki
- Kontakt:
Synek ma 2 latka i 4 m-ce.
Na 99% jestem pewna że uczulają go JAKIEŚ pyłki, przez większość wiosny miał nawracający katar który pojawiał się lub nasilał na spacerze lub zaraz po nim, teraz jak jest deszczowo kataru niema
Napewno nie jest uczulony na sierść kota- mieliśmy kota i było OK.
Na początku myślałam że to mleko bo ostatnio sporo pił, wróciliśmy więc do bebika i czekam... A może to orzeszki ? ostatnio trochę pojadał...
Na uczulenie na ptaki to troche dziwny objaw jak dla mnie, ale sama już niewiem.
Zobaczę co powie alergolog
a może do tego czasu krosty same znikną
Pozdrawiam.
Na 99% jestem pewna że uczulają go JAKIEŚ pyłki, przez większość wiosny miał nawracający katar który pojawiał się lub nasilał na spacerze lub zaraz po nim, teraz jak jest deszczowo kataru niema

Napewno nie jest uczulony na sierść kota- mieliśmy kota i było OK.
Na początku myślałam że to mleko bo ostatnio sporo pił, wróciliśmy więc do bebika i czekam... A może to orzeszki ? ostatnio trochę pojadał...
Na uczulenie na ptaki to troche dziwny objaw jak dla mnie, ale sama już niewiem.
Zobaczę co powie alergolog

Pozdrawiam.
- haaszek
- Ptaki które hoduję: papużki faliste
- Kontakt:
Alergolog zanim zrobi badania na wiadomość o ptakach każe je usunąć.
Orzeszki są bardzo uczulające - u osób uczulonych ich śladowe ilosci mogą nawet spowodować wstrząs. A często wywołują pokrzywkę.
Orzeszki są bardzo uczulające - u osób uczulonych ich śladowe ilosci mogą nawet spowodować wstrząs. A często wywołują pokrzywkę.