Aleksander-nasz nowy członek rodziny

-każdy nowy temat to nowa galeria jednego utzestnika forum-

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Awatar użytkownika
kubix
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna zielona Aleks i Afi, kto wie czy para zakochana, czy przyjaciółki...
Kontakt:

Post autor: kubix » pt maja 11, 2012 00:24

Krysiu, ale masz piękności, śliczne.
Ten "naparstek, to coś, to miska...' - one się w tym nie kąpią(postawiłam na stole, przygotowywując sie do pikowania pomidorków), a One..nagle zaczęły przylatywać i się pluskać. no, i tyle. zabrałam miskę jak im sie odchciało pluskać.
A jeśli chodzi o kąpiel to stawiałam różne, nie skubneły, nie powąchały nawet-tylko pryskanie. ala spapuguję po Tobie(dziś mi mąż na giełdzie kwiatowej kupił kilka podstawek, popróbujemy-dzięki Kochana, jak nie doradzisz, to ściągnąć można.
xoxo :-P
p.s
nie mogłam odpisać odrazu..... :cry:
mały ma OSPĘ :roll:
w wieku-lat prawie 11, to już nie "lajtowo" przechodzi.
(ma 173 krosty :shock: )

Awatar użytkownika
kubix
Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna zielona Aleks i Afi, kto wie czy para zakochana, czy przyjaciółki...
Kontakt:

Post autor: kubix » sob maja 12, 2012 20:40

W takich michach nie chciały się kapać
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dziś na kąpiel nie miały wcale ochoty. Wypuszczone z klatki wróciły do niej błyskawicznie, z ciekawości...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Bez zieleniny wygląda tak(w klatce przybyło żerdek, ta wzdłuż misek okazała się bardzo trafiona, jak wogóle mogło jej nie być...)
Obrazek
Obrazek
Negocjacje z mężem w toku, idą ku dobremu(czyt. mojemu), balkon "osiatkowany" musi być. Nie jako stałe miejsce dla ptakó, raczej jako "wybieg na świeże powietrze". A i my nie pogotujemy się na twardo... Więc siatka-kratka, no i daszek. Daszek musi być, bo każdy ptaszek, tak przed deszczem i słońcem...
A widok z 5-go piętra będą miały taki
Obrazek
Obrazek

:-D

Awatar użytkownika
Boguśka
-#moderator
-#moderator
Ptaki które hoduję: nimfy.katarzynki.rudosterki

Post autor: Boguśka » wt maja 15, 2012 10:06

To ,że nie chciały się kąpać wtedy kiedy dałaś im nowe miski nie oznacza,ze nie kąpały by się wogóle.Papugi nie kąpią się codziennie więc do końca nie wiadomo czy im się te miski nie spodobały.Ta na środkowym zdjęciu wydaje mi się najlepsza więc stawiaj ją i obserwuj.Kiedy nadejdą upały a one przyzwyczają się do jej obecności to powinny z niej skorzystać.
Nie zawsze mów co myślisz,ale zawsze pomyśl co mówisz.

http://www.garnek.pl/gusiaxx/a

Awatar użytkownika
sqrczybyk
Ptaki które hoduję: Żako Kongijskie, Kakadu żółtolica
Kontakt:

Post autor: sqrczybyk » wt maja 15, 2012 12:27

Hehe... skojarzyło mi się coś z moimi falkami. Na początku kwietnia zawiesiłem im duży basenik do kąpieli,zaciekawienie nim było ogromne :-> Minęły prawie dwa miesiące i falki nadal moczą się w pojemniczkach z wodą do picia,a do baseniku załatwiają swoje potrzeby :shock: I jak tu się nie uśmiać ? Dbają o higienę :mrgreen:

Awatar użytkownika
kubix
Kontakt:

Post autor: kubix » wt maja 15, 2012 23:03

Bogusiu, tak wiem i będę cierpliwa. Mimo, ze napisałam, że ta micha tez im nie pasuje, interesują się tylko nią.
http://www.youtube.com/watch?v=LZCSTXl1 ... ture=g-upl
Więc będziemy stawiać, do skutku. Jak im ograniczę(okrutne to :oops: ) pryskanie, to może spragnione wody skorzystają z dobrodziejstwa mojej ulubinej blachy do pieczenia ;-)
sqrczybyk- jak widzisz moje z kapidełka robia sobie poidełko raczej, a pryskać dają się bez ograniczeń(mam taki spryskiwacz który taka mgiełkę robi) , uwielbiają pryskanie.

przepraszam za błędy, ale muszę mocno w "alta" przywalić, żeby mi wyszło po polskiemu, więc czasem się wkradnie...(chyba klawiaturkę trzeba wyczyścic, sprawdzić na bank)

Awatar użytkownika
kubix
Kontakt:

Post autor: kubix » śr maja 23, 2012 20:21

zaczynają się do tej michy przekonywać, choć przypadkowa "miseczka" też cieszy się powodzeniem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
kubix
Kontakt:

Post autor: kubix » ndz cze 03, 2012 23:08

http://www.youtube.com/watch?v=CzGIW7zC0FA
maleństwo- Kuba do testu się szykuje z histori, a małe...pisać nie daje :-P

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » śr lip 25, 2012 16:57

kubixzaraz lipiec się kończy ( od 3 czerwca nic nie piszesz) a my jesteśmy ciekawi co tam w ,michach piszczy ? :-D
Jak papuły się na balkonie zachowują o ile wogóle tam są ? Jak załatwiłaś sprawę opieki na czas Twego wyjazdu urlopowego ?

Awatar użytkownika
kubix
Kontakt:

Post autor: kubix » śr sie 08, 2012 19:49

Krysiu, jak przeczytałam to mi się wstyd zrobiło. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że zanim wyjechaliśmy na wakacje zycie wywróciło sie do góry nogami, Kubuś nam bardzo zachorował aż wylądowaliśmy w centrum zdrowia dziecka. Teraz sutuacja opanowana, ale wszystko było jednym wielkim znakiem zapytania. W piątek "kładziemy" się do czd na kilka dni na badania kontrolne.
Ale do rzeczy, z paputami wszystko o.k. Poprawię sie i będe pisać. No i na garnek zdjęcia ptaszorów wrzucać, a jest na co popatrzec- maleństwo coraz rozkoszniejsze, a Aleks no cóż, prawdziwy facet- czarno pod dziobem i czerwone wokół łebka juz się sypią! :lol:

Awatar użytkownika
kubix
Kontakt:

Post autor: kubix » pt sie 17, 2012 20:59

Jak pisałam tak czynię.
Wszystko co dobre(w te wakacje) czyli urlop nad morzem już za nami :-(
Wszystko czego się bałam(szpital z Kubusiem) też :-) Wszystko o.k. :-D
Wracamy do normalności.
Aleks wypiękniał, robi się "kolorowy"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Afi nie przeszły zainteresowania kulinarne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Nawyki złodziejskie też zostały
Obrazek
Obrazek
Obrazek
:-P
Dziś z Kubusiem robiliśmy nowy "stojak z małym placem zabaw". Jak skończymy to się pochwalimy.

Awatar użytkownika
kubix
Kontakt:

Post autor: kubix » czw sie 29, 2013 23:19

dopadła mnie szara rzeczywistośc, czyt. praca,
syn mi wyrasta, aparat na randki zabiera,
na zdrowiu poupadam(no cóż starość, nie radość)
pies w nasze progi zawitał,
i teraz jest git.
ale to forum o paputach więc uprzejmie donoszę, że Afi, Afiemu...sypie się obroża,
więc mam męża, syna, dwa ptaki-oba samce i oba kotne, nadal się paputy kochają, przytulaja i karmią <wysmiewacz>
pies 100% suka, właśnie cieczkę przerobiłyśmy <dokuczacz>
syn do szkoły, mąż do roboty, a ja zdjęcia moich zielonych facetów wstawię <chat>
pozdrawiam Wszystkich, całuję Krysię, Bogusię, Wojtka i Tych co wiedzą <figiel>

Awatar użytkownika
Krysia-
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
Kontakt:

Post autor: Krysia- » pt sie 30, 2013 04:50

Dobrze, że choć po roku dałaś znak życia <figiel>

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Nasze prywatne galerie-”