Falista zostawiła jajka
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Papugi faliste
Falista zostawiła jajka
Witam, po raz pierwszy mam lęgi i jestem zaniepokojona. Otóż moja papużka złożyła 4 jajka, wszystko było ok, wysiadywała je, w ogóle nie wychodziła z budki. Niestety przed wczoraj w nocy doszło do wrzasków w klatce i od tej pory samica przestała sie interesować jajkami. Zależało mi na młodych papużkach ale cóż chyba tak musiało być. Czy ktoś orientuje sie w tego typu sytuacjach?Czy jajka wyrzucić? Dziękuje za odpowiedz.
- Grzegorz
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: aleksandretta obrożna, większa, chińska, himalajska, różowopierśna, seledynowa, żako, rudosterka, księżniczka walii, konura słoneczna, ara ararauna
- Kontakt:
Do takich sytuacji często dochodzi jeśli jesteśmy nadmiernie ciekawi co w tej budce się dzieje. Nie mówię że w tym przypadku tak było, ale widocznie czegoś się wystraszyły. Jeśli zaziębiła jajka to już niestety nic nie pomożesz, ale póki co zostaw to, może wrócą.
www.papugi.pl - papugi ogłoszenia
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
Każdy dzień przynosi nowe doświadczenia...
- zby60
- Ptaki które hoduję: kiedyś hodowałem nimfy
- Kontakt:
jeżeli papuga wysiaduje jajeczka i po pewnym czasie nie czuje ruchów pisklaków w jajeczkach to traci instynkt wysiadywania, jajeczka możesz wyrzucić, para powinna przystąpić do ponownych lęgów