Aleksa większa - jaka klatka?
Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ
-
- Ptaki które hoduję: Posiadam Aleksandrete wiekszą
Aleksa większa - jaka klatka?
Witam to mój pierwszy post więc witam serdecznie
mam problem , niebawem odbieram alekse większą od hodowcy ręcznie karmioną i nie wiem jaką klatkę wybrać, sporo ludzi mówi że to duże ptaki i nie można ich trzymać w klatkach a tylko wolierach. Bardzo proszę o poradę ludzi którzy maja doświadczenie w tym temacie.

-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
Ptak dosc duzy to i klatka powinna byc duza. Zobacz u mnie na garnku jak to wyglada. Mam tam sporo zdjec klatek i zabawek. Duzo zalezy tez ile czasu tylko tak szczerze bedzie papuga spedzac w klatce. Jak dosc duzo to klatka musi byc duza posiadac duzo zabawek i swieze galazki do dziobania. Aleksy to ptaki ciekawe lubiace miec cos caly czas w dziobie. Lubia sie bawic jesc itd. http://klatki.istore.pl/pl/klatki-woliery tu masz fajny sklep z zabawkami klatkami i innymi ciekawymi rzeczami. Ja go osobiscie bardzo polecam a i jak powiesz ze jestes z forum aleksandretta to dostaniesz 5% albo 10% rabatu :) teraz warto kupic klatke bo sa promocje i to ciekawe.
Tu masz link do mojego gara ze zdjeciami klatek i ptaszorow :) www.garnek.pl/aadrian
Jakby co to pytaj chetnie pomoge :)
Tu masz link do mojego gara ze zdjeciami klatek i ptaszorow :) www.garnek.pl/aadrian
Jakby co to pytaj chetnie pomoge :)
Ja posiadam klatko-wolierę omega III i śpia w niej 2 aleksy większe. Wydaje mi się, że jakby miały w niej siedzieć cały czas to jest stanowczo za mała.
-
- Ptaki które hoduję: Kakadu Alba - para
- Kontakt:
No ja mialem ta najwieksza omege swojego czasu nie pamietam czy to byla omega 4 czy inny model jednakze byla najwieksza i ze spokojem nawet 3 pary wiekszych moglyby w niej siedziec. Wystarczy dobrze umeblowac klatke i wszystko git :)
- malachinka87
- lekarz weterynarii
- Ptaki które hoduję: Aleksandretty Większe, drób ozdobny
- Kontakt:
tutaj masz ofertę fajnej i dużej klatki spokojnie nawet parka może być, klatka nowa i w dobrej cenie ale nie wiem czy aktualne
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
A co sądzicie o klatce Omega I (szer.56, dł.56, wys. 146)?
Czy nie będzie zbyt ciasna dla młodego samca?
http://inter-zoo.pl/produkty/woliery/p200-omega-1-4-zinc/
Pozdrawiam i liczę na sugestie.
Czy nie będzie zbyt ciasna dla młodego samca?

http://inter-zoo.pl/produkty/woliery/p200-omega-1-4-zinc/
Pozdrawiam i liczę na sugestie.

- Krysia-
- -#Administrator
- Ptaki które hoduję: Haszunia i jego heterę
- Kontakt:
Nie będzie za ciasna o ile będziesz ptaka co dnia wypuszczał na loty, których każda papuga potrzebuje jak Ty powietrza.
Poziome pręty będą ułatwiały wspinaczki. Na pionowych łapki się ześlizgują i taka jest do kitu.
Otwierany dach tez jest spoko
Szkoda, że ta klatka nie ma na dole rusztu, przez który na wysuwane dno klatki spadały by odchody i żarełko upuszczone z dzioba. Jeśli się zdecydujesz na tę klatkę, będziesz musiał dno wykładać papierami i często to sprzątać. Zwłaszcza latem gdy szybko ze wszystkiego powstaje szkodliwa dla zdrowia papug pleśń.
Poziome pręty będą ułatwiały wspinaczki. Na pionowych łapki się ześlizgują i taka jest do kitu.
Otwierany dach tez jest spoko

Szkoda, że ta klatka nie ma na dole rusztu, przez który na wysuwane dno klatki spadały by odchody i żarełko upuszczone z dzioba. Jeśli się zdecydujesz na tę klatkę, będziesz musiał dno wykładać papierami i często to sprzątać. Zwłaszcza latem gdy szybko ze wszystkiego powstaje szkodliwa dla zdrowia papug pleśń.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz
Chyba we własnym zakresie będę musiał dokupić taki ruszt na dno.
Pozdrawiam

Chyba we własnym zakresie będę musiał dokupić taki ruszt na dno.
Pozdrawiam
I jaką klatkę kupiłeś? Jak się żyje Twojej papużce?
Mam nadzieję, że wybrałeś coś z rusztem, bo ja już sobie nie wyobrażam klatki bez rusztu i tego ciągłego sprzątania papierów
Mam nadzieję, że wybrałeś coś z rusztem, bo ja już sobie nie wyobrażam klatki bez rusztu i tego ciągłego sprzątania papierów

Cześć
Kupiłem OMEGĘ I (56x56x146) z otwieraną górą (185cm).
W komplecie był ruszt i żerdzie bukowe, a cena mi się trafiła promocyjna ok. 500 zł.
Szkoda, że producent nie pomyślał i instrukcji składania tego ustrojstwa
Mój Karol świetnie się w niej czuje, ma sporo miejsca do zabawy. Na samym dole ma miskę z owocami, więc musi zasuwać po całej wolierce.
Kupiłem OMEGĘ I (56x56x146) z otwieraną górą (185cm).
W komplecie był ruszt i żerdzie bukowe, a cena mi się trafiła promocyjna ok. 500 zł.
Szkoda, że producent nie pomyślał i instrukcji składania tego ustrojstwa

Mój Karol świetnie się w niej czuje, ma sporo miejsca do zabawy. Na samym dole ma miskę z owocami, więc musi zasuwać po całej wolierce.

Witam.
zamierzam kupić Aleksandrette większą ale boje się że będzie się żle czuć w mieszkaniu albo będzie jej ciasno mieszkam w mieszkaniu 51m kwadratowe z balkonem i chciałbym wiedzieć jaka powinna być duża klatka.
zamierzam kupić Aleksandrette większą ale boje się że będzie się żle czuć w mieszkaniu albo będzie jej ciasno mieszkam w mieszkaniu 51m kwadratowe z balkonem i chciałbym wiedzieć jaka powinna być duża klatka.