Problem.

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

leowch
Ptaki które hoduję: Papugi faliste

Problem.

Post autor: leowch » pn maja 04, 2015 19:02

Witam. Moje faliste dobrały się w pary i zaczęły składać jajka. Jedna parka czyli samiec niebieski oraz samica lutino mają 3 jajka a 4 wyrzuciła bo pekniete było. Druga myślałem ze nie będzie z niej parki a dzisiaj zdechł mi samiec i została sama wiec wyciagnołem budkę i się okazało ze było jajkoi niechcący je stłukłem. Teraz mój problem polega na tym że nie wiem czy dokupić samca czy ona sama będzie składać jeszcze jajka co 42 godziny.

Awatar użytkownika
WOJTEKZ
-#Administrator
-#Administrator
Ptaki które hoduję: ALEKSANDRETTY OBROŻNE i kilka innych gatunków papug
Kontakt:

Post autor: WOJTEKZ » wt maja 05, 2015 09:56

Najlepszym rozwiązaniem będzie szybkie dokupienie samca.
To że ktoś mówi iż trzyma ptaki przez 20 lat , wcale nie oznacza że ma o nich jakieś pojęcie. Pamiętajmy że uczymy się przez całe życie.
Pozdrawiam
zawadzki112@poczta.onet.pl
GG 7481455

leowch
Ptaki które hoduję: Papugi faliste

Post autor: leowch » śr maja 06, 2015 20:09

Tak jak powiedziałeś tak zrobiłem. Kupiłem do samicy standard samca standard i jak narazie to ona mu aby po głowie dziobem drapie. A druga parka ma 4 jajka i dzisiaj prześwietlałem i wszystkie mają zalążek w srodku. Widac zółtą plamke i bardzo duzo czerwonych zyłek. PS. Czy ma ktoś na zbyciu samice przepiórki chińskiej?

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Pozostałe tematy dotyczące papużek falistych”