Trochę o moich nimfach

Moderatorzy: wojtek, GoldAngelo, Boguśka, Grzegorz, misia458, Krysia-, WOJTEKZ

Machimas
Ptaki które hoduję: Papugi nimfy, wyczekuje na rudosterki zielonolice

Trochę o moich nimfach

Post autor: Machimas » pt sty 11, 2019 22:15

Jestem posiadaczem parki nimf od roku. Powiem wam teraz troszeczke o nich ;-) \
Samczyk ma 2 lata i jest mutacji ,,Szek'' Jest on moim kochanym dzikuskiem <twisted> Uwielbia spiewac melodie kotre go nauczylem, ma on ADHD ;P
Samiczka ma 1.5 lat i jest mutacji ,,Perłowej'' Jest ona Dostojna i uwielbia pieknie wygladac doslowinie jak kobiety, nie jest juz tak dzika jak samczyk ale jedynie na co pozwala to siedzenie mi na ramieniu.
Parka Pierwszy raz legowaly u mnie kiedy smaica skonczyla 1 rok, wszystko zaczelo sie dobrze od zalotow samca,kopulacji i siedzenia w budce, paru dniach zagladajac do budki zobaczylem jedno jajko, potem drugie i trzecie, uchowaly sie dwa pisklaki ktore recznie dokarmialem papuzki byly bardzo oswojone, jeden z nich zaostal u mnie uwielbia siedziec na palcu przytulac sie
Teraz papugi znowu leguja wszystko jest ok, samica teraz siedzi w budce i ja w raz z samczykiem czekamy na jajka, dieta jest dobra 2 razy w tyg owoce, 3 razy warzywa, i 2 razy jajka, papuzki maja staky dostep do sepi,Jesli jest ktos chetny UWAGA PODKRESLAM Recznie DOKARMIANEGO ptaszka to prosze dzwonic na numer 666 309 341mieszkam w województwie dolnoslaskim, nie dalego Rawicza. Papuzki sa 2 razy dziennie karmione przeze mnie mieszanka do odchwou pisklat Versel Laga, reszte przez rodzicow, nie wiem czy beda mlode ale narazie czekam na jajeczka bede imformowal jak bedzie sie cos dzialo pozdrawiam <3 :mrgreen:

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » ndz sty 13, 2019 14:41

po co dokarmiac ręcznie gdy rodzice karmią ? aby je oswoić nie trzeba ręcznie karmic, wystarczy wyjmować z budki i oswajać z człowiekiem, takie dokarmianie jak robisz nie ma sensu a warzywa, owoce powinny dostawac codzienie

Machimas

Post autor: Machimas » ndz sty 13, 2019 19:30

Dokarmiam z tego powodu ze moje nimfy same z siebie karmia je 2 razy dziennie a to jest za malo wiec je dokarmiam, codziennie nie daje bo dostaja potem biegunki. pozdrawiam

Machimas

Post autor: Machimas » pn sty 14, 2019 08:26

Uwaga wczoraj pojawiło się pierwsze jajeczko, czekamy na resztę :)

Machimas

Post autor: Machimas » pn sty 14, 2019 17:59

Jest juz 2 jajeczko ciekawe ile bedzie <3

Awatar użytkownika
Al
Ptaki które hoduję: nierozłączki, świergotki, lilianki, modrolotki, nimfy, faliste, drobna egzotyka, barabandy
Kontakt:

Post autor: Al » wt sty 15, 2019 14:39

na pewno nie karmią 2 razy dziennie, bo karmią je w dzien i w nocy co chwilę, bo nie ma takiej mozliwosci aby karmiły tylko dwa razy, albo karmią albo nie. sam zaburzasz proces karmienia, bo dorosłe karmią tylko wtedy gdy młode proszą o pokarm, jak ty karmisz to rodzice nie dostają sygnału od młodych ze głodne

Machimas

Post autor: Machimas » śr sty 16, 2019 15:16

No chyba wiem lepiej co moje papugi robią nie jesteś nie wiadomo jakim specjalista to się nie wypowiadaj okej tak wgl nikt cię nie prosił karmią one 2 razy dziennie w nocy maja je gdzieś

Awatar użytkownika
Al
Kontakt:

Post autor: Al » śr sty 16, 2019 17:27

Machimas pisze:
śr sty 16, 2019 15:16
No chyba wiem lepiej co moje papugi robią nie jesteś nie wiadomo jakim specjalista to się nie wypowiadaj okej tak wgl nikt cię nie prosił karmią one 2 razy dziennie w nocy maja je gdzieś
no fakt,jestes super znawca, masz nimfy - parkę od roku - wiec wiesz wszystko, jezeli nie karmią w nocy to znaczy, ze Ty je wtedy karmisz ???, gdybys choć troszkę wiedział o legach, to byś wiedział, ze nimfy karmia młode w nocy tylko do pewnego czasu, potem nie ma nocnego karmienia, siedzisz z ptakami od rana do wieczora i obserwujesz kiedy karmią ??? że z takim przekonaniem mówisz, ze robią to tylko dwa razy dziennie ? bo gdyby tak bylo to pisklaki by od dawna były martwe,
za specjaliste w odróżnieniu się nie uważam, choć odchowałam wiecej nimf, niż Ty w życiu widziałeś

Machimas

Post autor: Machimas » wt sty 22, 2019 14:35

Al bardzo przepraszam, zrozumiałem swoje zachowanie i wiem że ma pan/pani rację a ja nie zachowałem się tak gdyż chciałem udawać mądrego, mam wiedzę ale wtedy pokazałem że jest ona rowna 0 ale tak nA prawdę ja mam ją więc przepraszam i dziękuję za pomoc

ODPOWIEDZ

Wróć do „-Żywienie-zdrowie-hodowla nimf”